Sistem biologic care traieste si se hraneste pe resturile anumitor specii de plante sau pe anumite organe ale acestora ( seminte, fructe, bulbi, tubercului). Din punct de vedere al protectiei plantelor sunt importante organismele care produc putregaiuri in depozite.
Perete despartitor transversal sau uneori si longitudinal, care se gaseste in hifele miceliene ale talului sau in sporii unor ciuperci.
Boala produsa la diferite specii de plante ale genului Septoria.
Populatia unui patogen in care toti indivizii au caracter serologic comun (virusuri, bacterii).
Manifestarea modificarilor suferite de plantele bolnave.
Un tip de cooperare intre doi sau mai multi agenti fizici, chimici sau biologici, care actioneaza concomitent si realizeaza un efect mai mare.
Se refera la modul de dezvoltare si raspandire a unui agent patogen in interiorul gazdei prin vasele conducatoare sau la pesticidul care este absorbit de planta, prin radacini sau frunze si circula prin tesuturi asigurand protectia acestora.
Organ caracteristic, capabil de reproducere si propagare a agentilor patogeni.
Dispersiune intr-un lichid in particule foarte fine a unui preparat in stare solida.
Copyright 2006-2024 © MARCOSER SRL. Toate drepturile rezervate.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul acestui website, pentru a oferi funcționalitați web specifice, dar și pentru a analiza traficul. Inainte de accesa acest website, îți recomandăm să citesti Politica de confidentialitate