Acest tip de folie prezintă numeroase avantaje și se recomandă utilizarea ei pentru protejarea culturilor de îngheț:

1. Protejează plantele de razele UV periculoase;

2. Permite transferul a peste 80% de lumina solară catre plante;

3. Natura sa microporoasă permite circulația aerului și filtrarea apei;

4. Este foarte ușoară, (17g/m² sau 23g/m²) și în același timp rezistentă la intemperii;

5. Asigură o temperatură interioară cu 4-5°C mai mare decât la exterior, protejând plantele de îngheț;

Folia microporoasă creează în interior un mediu propice dezvoltării în conditii cât mai optime a plantelor, eliminând atat atacul din exterior al insectelor cât și protejarea culturii de efectele distrugătoare ale vântului.

Folia microporoasă se recomandă pentru culturile de varză extratimpurie, salată, pepeni, cartofi, andive, etc.

În ultimii ani folia microporoasă de 23 g/m² s-a dovedit a fi cu mult superioara celei de 17 g/m² datorita unei timpurietati mai bune, unei rezistente mai bune si a unui raport calitate/pret excelent.
 

 



Distribuie acest articol!

Articole similare

Metode de palisare a rasadurilor de legume

Metode de palisare a rasadurilor de legume

Palisarea este o operatiune tehnologică care presupune sustinerea plantelor pentru a creste in sus si ridicarea lor de pe sol, imbunatatindu-se astfel calitatea si cantitatea productiei.

Certificarea Global GAP

Certificarea Global GAP

Global GAP este o organizatie globala din sectorul privat, care are ca obiectiv o agricultura sigura si durabila. Prin aceasta organizatie se incearca stabilirea standardelor pentru certificarea produselor agricole din intreaga lume.

Pregatirea pentru plantarea rasadurilor

Pregatirea pentru plantarea rasadurilor

Inainte de plantarea rasadurilor de legume, este necesara efectuarea unor lucrari de pregatire a solarului sau a serei. In acest articol vorbim despre lucrarile tehnologice care se efectueaza pentru a putea planta rasadurile de legume.

Cultivarea tomatelor cherry in solar si sere

Cultivarea tomatelor cherry in solar si sere

Tomatele cherry sunt plante destul de rustice, fiind cele mai apropiate de tomatele salbatice din care provin gasindu-se intr-o multitudine de culori.

Dezinfectia solului in sere si solarii

Dezinfectia solului in sere si solarii

Dezinfectia solului in sere si solarii preintampina transmiterea bolilor si a daunatorilor de la un ciclu de cultura a legumelor la altul. Etape si reguli importante, in vederea realizarii cu succes a dezinfectiei.

Plantarea rasadurilor de legume in sere si solarii

Plantarea rasadurilor de legume in sere si solarii

Plantarea se face atunci când răsadurile au ajuns la anumiți parametri de dezvoltare: au vârsta cuprinsă între 55 și 77 de zile – tomate, 60-80 de zile - ardei, înălțime de 20-30 cm, să se vadă bine primul buchet floral, dar să nu fie înflorit, sistemul radicular este bine dezvoltat, răsadurile sunt libere de virusuri, boli și dăunători).